Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Politik

Vores børn, vores fremtid

Alle børn har ret til den bedste start på deres vej i livet.  Til en tryg og fri barndom, hvor de leger, får venner og lærer nok til at tro på dem selv.

De første år af et menneskes alder er nogle af de vigtigste.

Efter at have indført minimumsnormeringer og givet idræts- og folkeoplysningsområdet et historisk løft i Aarhus Kommune, er derfor tid til at investere endnu mere massivt i vores børn og unge.

Samtidig skal vi fortsætte med at sætte skolerne fri. Give dem større selvbestemmelse. Skolerne skal ikke styres langt væk fra Christiansborg. Skolerne er nemlig lige så forskellige, som børnene der går der. Derfor ved lærerne og skolerne ved bedst selv, hvad der er bedst for børnene.

Skal vi give vores børn den bedste start i livet, kræver det gode pædagoger og lærere. Jeg vil kæmpe for at flere danskere uddanner sig til lærere og pædagoger. Det kræver at uddannelserne bliver bedre og at vi stopper Socialdemokratiets udflytning af uddannelser fra Aarhus. Det vi gør i dag – gør en forskel. En stemme på mig, er en stemme på vores børns fremtid.

Klimakrisen kræver handling

Klimakrisen tåler ikke flere skåltaler. Klimakrisen kræver handling fra os alle.

Særligt fra politisk hold kræver det en indsats – et ansvar, jeg vil tage på mig.

 I Radikale Venstre har vi sikret, at Aarhus skal være CO2-neutralt i 2030 og har indført FN’s 17 verdensmål på Aarhus Rådhus. Det er ambitiøst. Men vi kan, hvis vi samarbejder.

Vi skal støtte op om grønne iværksættere. Og booste de grønne virksomheder. Virksomheder der tænker genbrug ind i produktionen. Virksomheder der tænker bæredygtighed ind i produktionen. Virksomheder der tænker i nye klimavenlige baner. Det er dem, vi skal støtte og give bedre forhold. Grøn forretning skal også være en god forretning.

En stemme på mig, er en stemme et grønnere Aarhus.

Vi skal lytte mere

I 2019 nedsatte jeg en demokratihandletank, der netop er kommet med 12 anbefalinger for bl.a. hvordan vi kan blive bedre til at lytte og inddrage borgerne i udviklingen af vores alle sammen by. Jeg mener, at det er vigtigt at borgerinddragelse ikke kun skal handle om høringssvar, men reel inddragelse og mere indflydelse til borgerne.